top of page

WAT WIJ WILLEN

ONZE DOEL

Wat zijn de belangrijkste huidige uitdagingen van een gebouw? Isolatie, faseverschuiving, inertie, diffusiteit, luchtdichtheid, transpiratie, koudebruggen, condensatie, capillaire stijging. Zoveel concepten om te begrijpen, parameters om te implementeren en vooral om te beheersen.

 

Sinds 2008 en de opkomst van de EPB worden gebouwen opgevat in termen van energieprestaties. Tegenwoordig is het een noodzakelijke stap en een essentiële studie voor het ontwerp. Maar hoe zit het met de gevoelens van de bewoner? Wat is het plezier dat wordt ervaren als je met een materiaal wordt geconfronteerd? Wat zijn de comfortnormen? Wanneer en hoe wordt er bij de reflectie rekening gehouden met deze aspecten?

 

Met OTRA proberen we het gedrag van het gebouw te beïnvloeden in onze prestaties, om het in dienst te stellen van de bewoners door het ALIVE - ACTIEF te maken. We houden rekening met alle parameters die een materiaal en zijn interacties met anderen definiëren om het comfort te verbeteren en blijvende besparingen te realiseren in energie en broeikasgassen (BKG's).

 

Bij OTRA zien we ons eigen kantoor zelfs als een lab. We testen hoe we ons voelen over een materiaal of een wandsamenstelling voordat we deze bij een klant gebruiken. We testen de limiet comforttemperaturen met of zonder bijverwarming en dit in verschillende omgevingen. Naast onze eigen ervaringen en overwegingen, werken we ook samen met het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor Bouw (CSTC), dat fysieke gegevens verzamelt over de verschillende gebruikte wandsamenstellingen om hun eigen conclusies te trekken.

 

We trekken ook onze eigen conclusies. Met betrekking tot een referentietemperatuur van 21 ° C opgenomen in de energiestudies, zijn we verzekerd dat met natuurlijke materialen 18 ° C voldoende is om een statische comforttemperatuur te garanderen.

 

Dit noemen we onder meer energiecomfort. Dit is wat we allemaal willen! We zijn er echter van overtuigd dat dit niet kan zonder inzicht in het bestaande gebouw of gebouw dat moet worden gecreëerd, zonder de logica van de bezettingsgraad te begrijpen of zelfs en vooral zonder een diepgaande reflectie over de te gebruiken ecologische en biologische materialen.

 

Een unieke plek waar je renovatie- en bouwtechnieken met biologische, natuurlijke en lokale materialen kunt voelen, aanraken, zien.

 

De renovatie van het bestaande gebouw en de toekomstige nieuwbouw van ons pand zullen OTRA in staat stellen om Belgische, lokale en Europese producenten van biologische en natuurlijke materialen onder de aandacht te brengen. Isohemp, Gramitherm, HomeEOS, Omnex-planel, Hins, BC-materialen, Cortex, MatGreen, Isoproc, Les Bois d'Antan ...

 

Tot op heden is er, afgezien van de toekomstige kantoren van het Ecoconstruction Cluster in aanbouw, geen plaats om innovatieve bio-sourced technieken te vertegenwoordigen, die de standaard van morgen zullen worden.

 

Otra benadrukt en promoot bij de realisatie van deze plek de verschillende technieken.

 

Deze unieke plek zal beschikbaar zijn voor haar klanten en leveranciers.

 

Door de nieuwbouw kan ook de bestaande bedrijvigheid worden uitgebreid.

 

OTRA vertegenwoordigt tot op heden 5 kantoorfuncties en 12 posities in het veld.
Volgens de vooruitzichten voor 2021 schat OTRA dat het zijn personeelsbestand zal verdubbelen.

bottom of page